Spaanse Iberico Spareribs

Spaanse Iberico Spareribs
Hemelse spareribs voor fijnproevers.

Ingrediënten

  • 2 strengen Iberico spareribs
  • ½ teentje fijn gesneden knoflook
  • 1 eetl. fijn gesneden Chilli Peper
  • 1 eetl. fijn gesneden Oregano
  • ½ eetl. fijn gesneden Rozemarijn
  • verse, zwarte gemalen peper
  • 1 theel. suiker
  • ½ limoen, geperst
  • zeezout
  • Olijfolie 

Bereiding

1.     Meng alle bovenstaande ingrediënten tot een gladde marinade.

2.     Haal het vlies van de spareribs en leg ze minimaal 1 uur in de marinade, beter is om de spareribs een nacht in deze marinade te laten staan.

3.     Verwarm de oven of BBQ tot 120 graden Celsius. Bij gebruik van de BBQ richt je deze in voor indirecte verhitting

4.     Leg de ribs in de oven of op de BBQ gedurende 3,5 uur, totdat het vlees gemakkelijk loskomt van het bot.