
Tagliata met ribeye
< 20 minuten
2 personen
Makkelijk
BBQ

Gegrilde rib-eye met rucolasalade, cherrytomaten en Parmezaanse kaas, op smaak gebracht met olijfolie en balsamico. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 2 rib-eye steaks
- 2 handjes rucola
- 1 handje cherrytomaten, gehalveerd
- 50g Parmezaanse kaas, geschaafd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- Zout en peper naar smaak
- Eventueel een paar takjes verse tijm (optioneel)
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Zorg ervoor dat de rib-eye steaks op kamertemperatuur zijn voordat je begint, zodat het vlees gelijkmatiger gaart. Maak je kamado klaar door de kolenmand voor de helft te vullen en de indirecte steen aan de andere kant te plaatsen, zodat er geen kolen onder zitten. Stel de kamado in op 190°C voor direct grillen.
- 2. Wrijf de rib-eye steaks in met een beetje olijfolie, zout, peper en eventueel wat verse tijm voor extra smaak. Grill de rib-eye steaks direct boven de kolen voor 2-3 minuten aan elke kant om een mooie korst te krijgen. Draai het vlees regelmatig om het gelijkmatig te garen. Na het grillen leg je de steaks op de indirecte kant van de kamado (de kant zonder kolen) om te rusten, zodat de sappen goed in het vlees blijven.
- 3. Laat de rib-eye even rusten en snijd het vlees dan tegen de draad in, in dunne plakjes.
- 4. Meng de rucola en de gehalveerde cherrytomaten in een kom. Voeg de Parmezaanse kaas toe en besprenkel met olijfolie en balsamico azijn. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- 5. Leg de gesneden rib-eye op een bord en serveer met de rucola salade. Werk af met wat extra Parmezaanse kaas en een drupje olijfolie voor extra smaak.