Traditioneel geglazuurde Kerstham
                    
                    > 2 uren                
                                        
                    
                    6 personen                
                    
                    
                    Gemiddeld                
                                        
                    
                    Oven                
                    
                            
                                Leuk en makkelijk recept om zelf een Kerstham te maken. 
                            
                        Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 10-12 personen)
2 Speenvarken hammen van ca. 2 tot 2½ kg per ham
(garingstijd voor de ham is per 500 gram ongeveer 20 minuten)
560 gram ananas schijven (dun gesneden), sap bewaren
15 tot 20 kruidnagels (optioneel)
1 klein potje maraschino kersen
135 gram lichte bruine suiker
28 gram gele mosterd
tandenstokers
Bereiding
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160°
 - Zet de ham op een rek in een braadslede of een ovenvaste schaal
 - Laat deze gedurende 110 minuten in de oven braden. Haal de ham ca. 30 minuten voor deze gaar is uit de oven
 - Decoreer de ham met de ananasschijven welke je vastzet met de kruidnagels
 - In het gat van de ananas een rode kers plaatsen, deze vastzetten met een kruidnagel of een tandenstoker
 - Neem een kleine schaal en doe hier de bruine suiker, de mosterd en wat van het ananassap bij. Goed door elkaar mengen totdat je een soort dikke glazuur hebt
 - Met een lepel de glazuur aanbrengen en de laatste 30 minuten de ham ermee afbakken
 - Haal de ham uit de oven en leg deze op en een snijplank en snijden maar!