Wagyu Entrecote grade 6-7

Wagyu Entrecote grade 6-7

Trakteer jezelf op luxe met ons recept voor Wagyu entrecote. Ervaar de ongeëvenaarde malsheid en rijke smaken van dit uitzonderlijke rundvlees. Met eenvoudige stappen breng je dit culinaire meesterwerk op tafel, waarbij de boterzachte textuur van de Wagyu entrecote samensmelt met de intense smaken van brioche, parmezaan & paddenstoel.

Ingrediënten


Wagyu Entrecote Grade 6-7:

  • 400 gram Wagyu entrecote grade 6-7
  • 1 blikje Doyy kaviaar 50 gram
  • Affilla cress

Brioche, Parmezaan & Paddenstoel:

  • 1 stuks klein brioche brood
  • 2 stuks ei
  • ½ dl melk
  • 500 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram shiitake
  • 50 gram oesterzwam
  • 50 gram kastanje champignons
  • 1 stuks kleine sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 2 filets ansjovis
  • ½ dl gevogeltebouillon
  • ½ eetlepel room

Bereiding


Wagyu Entrecote Grade 6-7:

  • 1. Maak de entrecote geheel schoon, verwijder alle vliezen en het vet en snijd deze hierna in 2 gelijke porties, smeer in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout en houd apart.

  • Brioche, Parmezaan & Paddenstoel:

    • 1. Snijd uit het brioche brood 4 staafjes van 12 cm lang, 1,5 cm breed en 1 cm hoog en houd apart.
    • 2. Meng de eieren met de melk en breng op smaak met zout en peper en houd apart. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en bewaar in een platte bak.
    • 3. Verwijder van de shii-take, oesterzwam en kastanjechampignons de steeltjes en snijd allen in vieren, snipper de sjalot, plet de knoflook, en snijd de ansjovis ragfijn, fruit alles in iets olie geheel gaar in een klein steelpannetje op de rand van de barbecue.
    • 4. Voeg de gevogeltebouillon toe en laat inkoken, voeg de room toe en haal van het vuur, verwijder de knoflookteen en pulse de massa in de keukenmachine tot een tapenade, bewaar deze in een klein pannetje op de rand van de barbecue om warm te houden.

    Dresseren van het gerecht:

    • 1. Bak de entrecotes op de rand van de barbecue aan beide kanten 2 minuten en laat rusten ingepakt in aluminiumfolie.
    • 2. Wentel de brioche door de eiermassa en paneer met de Parmezaanse kaas, bak deze op de rand van de barbecue aan alle kanten goudbruin en leg deze midden op een bord.
    • 3. Smeer de warme tapenade op de “wentelteefjes” van brioche.
    • 4. Snijd iedere portie Wagyu entrecote in de lengte doormidden en breng de gesneden kant op smaak met peper en zout en leg deze op de tapenade met de gesneden kant naar boven.
    • 5. Leg op de wagyu een kleine quenelle van de kaviaar.
    • 6. Garneer af met iets affilla cress en smakelijk eten, mmmmmmm.