Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Rubia Gallega (21 dagen Dry-aged)

Rubia Gallega (21 dagen Dry-aged)

Het prachtige Iberische rundvlees Rubia Gallega wordt steeds bekender in Nederland en België. Het vlees heeft een zeer mooie en verfijnde smaak; het is kruidig en iets ziltig.

... Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Spaanse Rubia Gallega (21 dagen dry-aged)

Deze smaakbeleving onstaat door de natuurlijke en vrije levenswijze van deze runderen. In Galicië is het standaard dat runderen pas na twee tot zeven jaar wordt geslacht. Dit is veel later dan andere, gangbare runderen. De dieren hebben dus alle tijd gehad om te genieten van al het goede dat de natuur te bieden heeft. Dit alles zorgt voor subtiele vetdooradering, ook wel marmering genoemd. Dat ziet er ook nog eens schitterend uit!  Het vlees is vervolgens, na de slacht, 21 dagen gerijpt (dry-aged) om tot een nog betere smaak te komen.


Het vleesras

In de Spaanse regio Galicië richten veeboeren zich steeds meer op het fokken van de Rubia Gallega-runderen. Dit ras is een echt streekras. De dieren hebben een robuuste bouw en zijn daardoor opgewassen tegen het roerige Atlantische klimaat.


Naast het Rubia-ras worden er in deze regio nog een aantal rassen in kleinere aantallen gehouden. Deze worden ook wel de brunettes van het Noordwesten genoemd; "Morenas del Noroeste". De kwaliteit van al deze prachtige vleesrassen worden wettelijk beschermd door de kwaliteitskeurmerken "Carnes Gallegas" (rund) en "Ternere Gallega" (kalf).


Meer weten?

Beef&Steak is een online slagerij die kwaliteit, eerlijkheid, duurzaamheid, smaak en beleving in een hoog vaandel hebben staan. Onze runderrassen zijn allen van hoge kwaliteit en komen van diervriendelijke farms van over de hele wereld. Voor meer vragen over onze producten en diensten kan je altijd contact met ons opnemen via (0172) 577 147 of via ons mailadres info@beefensteak.nl.