Yakiniku Picanha

Yakiniku Picanha

Dompel jezelf onder in de Japanse grillkunst met ons recept voor Yakiniku Picanha. Ervaar de perfecte combinatie van sappige picanha, gemarineerd in de smaken van de Japanse keuken. Met eenvoudige stappen breng je deze heerlijke Yakiniku Picanha naar je eigen keuken. Geniet van de unieke smaakbeleving en laat de subtiele, Oosterse aroma's je zintuigen betoveren.

Ingrediënten


Picanha:


Voor de dressing:

  • 3 el sojasaus
  • 1 el sushi azijn
  • 2 el mirin
  • 1 el sesamolie
  • ½ tl chilipoeder
  • 2 tl sesamzaad
  • 2 tn knoflook
  • 1 tl gemberpoeder

Voor de garnering:

  • Shiitake of beukenzwam
  • 30 g maizena
  • 1 lange rode peper of lenteui
  • Tuinkers, ter decoratie
  • Sesamzaad, wit en zwart
  • Zeezoutvlokken
  • Zonnebloemolie (om te frituren)

Bereiding


  • 1. Verwarm de bbq voor op 220 °C directe hitte.
  • 2.Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een middelgrote pan tot 180 °C of tot een stukje brood er in 45 seconden bruin in kleurt.
  • 3. Snijd de shiitake in drieën en maak de beukenzwammen los van elkaar. Voeg 1 flinke eetlepel maïzena, zeezout en peper toe. Meng goed en klop de overtollige maizena eraf. Frituur de paddestoelen in de zonnebloemolie totdat ze bruin zijn en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Zout ze wat na.
  • 4. Pers de knoflook uit.
  • 5. Meng voor de dressing de sojasaus, gemberpoeder, sushi azijn, mirin, sesamolie, chilipoeder, knoflook en sesamzaad door elkaar.
  • 6. Haal de picanha uit de verpakking, dep hem schoon en laat hem op kamertemperatuur komen.
  • 7. Snijd de picanha in vijf vierkante stukken van 5 cm (à 200-250 g), laat daarbij de vetlaag aan de bovenkant zitten.
  • 8.Rooster de stukken picanha op de barbecue. Wij houden voor dit recept een kerntemperatuur van 52 °C (rare) aan. Laat de picanha rusten (5-10 minuten) en snij er daarna met een scherp mes zo dun mogelijke plakjes van.
  • 9. Leg de plakjes op een groot bord of schaal en maak het gerecht af met de gefrituurde paddenstoelen, tuinkers, sesamzaad, bosui en zeezout. Voor de pittige eters leg je er nog wat vers gesneden rode peper ringetjes op!
  • 10. Eet smakelijk!