KalfsPicanha
Artikelnummer: 1441Op voorraad
- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €89,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
De picanha, ofwel het staartstuk is een heerlijk braadstuk. In zijn geheel garen en/of grillen geeft het mooiste resultaat. De picanha van het kalf heeft geen dikke vetkap, zoals bij een rund.
Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.
(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)
Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).
Herkomst | Nederland |
---|---|
Ingrediëntendeclaratie | 100% kalfsvlees |
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
Rijping | Niet gerijpt |
Voeding | Grasgevoerd |
Bereidingsmethode | Barbecue, Oven, Hot & Fast, Grillen, Direct, Indirect |
Soort | Kalfsvlees |
voedingswaarde | energie: 165kcal, vet: 8,1g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 22,9g |
SKU | 1441 |