Zalm Wellington

Zalm Wellington

Zalm Wellington is een elegante en smakelijke variant op de klassieke Beef Wellington. Hieronder vind je een stap-voor-stap recept. Deze Zalm Wellingtons zijn perfect voor een speciale gelegenheid of een feestelijk diner thuis. Geniet van dit heerlijke recept!

Ingrediënten


  • 4 zalmmoten zonder vel, elk ongeveer 150-200 gram
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram spinazie, gewassen en uitgelekt
  • 100 gram roomkaas
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 rol vers bladerdeeg (ongeveer 320 gram), ontdooid indien bevroren
  • 1 ei, losgeklopt (voor het glazuren)

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte sjalot en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  • 2. Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Laat eventueel overtollig vocht uitlekken en laat de spinazie afkoelen.
  • 3. Meng in een kom de roomkaas, verse dille, verse peterselie en citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 4. Haal het vel van de moot af.
  • 5. Dep de zalmmoten droog met keukenpapier en bestrooi ze licht met zout en peper.
  • 6. Verdeel het bladerdeeg in 4 gelijke delen. Leg op elk deel een beetje van het spinaziemengsel.
  • 7. Leg een zalmmoot op de spinazie en bedek de zalmmoot met een royale laag van het roomkaasmengsel.
  • 8. Vouw het bladerdeeg om de zalmmoot heen en druk de randen goed dicht met je vingers of een vork. Zorg ervoor dat er geen gaten zijn waar de vulling uit kan lopen.
  • 9. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven).
  • 10. Leg de Zalm Wellingtons op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei voor een mooie glans.
  • 11. Bak de Zalm Wellingtons in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
  • 12. Haal de Zalm Wellingtons uit de oven en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze serveert. Snijd ze voorzichtig aan en serveer ze met bijgerechten naar keuze, zoals gestoomde groenten of aardappelpuree.

Tips:

  • Zorg ervoor dat je het bladerdeeg goed sluit om te voorkomen dat de vulling eruit loopt tijdens het bakken.
  • Je kunt variëren met de kruiden in de roomkaasvulling naar smaak, zoals basilicum, tijm of dragon.
  • Controleer de zalmmoten regelmatig tijdens het bakken om ervoor te zorgen dat ze niet te gaar worden.