
Zalm met citroen op de BBQ Plank
< 50 minuten
4 personen
Gemiddeld
BBQ

Leuk en lekker recept met de Cederhouten BBQ plank. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 1 Ceder BBQ plank
- 1 Moot zalm met vel
- Fijngesneden bieslook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 citroen in dunne plakjes snijden
- Zeezout
- Versgemalen peper
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Leg de plank in koud water gedurende een half uur of langer.
- 2. Wrijf de zalm in met de olijfolie.
- 3. Plaats de zalm met het vel aan de onderkant op de plank.
- 4. Naar smaak peper en zout toevoegen.
- 5. Strooi de bieslook over de zalm.
- 6. Verdeel de citroenschijfjes over de zalm.
- 7. Leg de plank in zijn geheel op het rooster van de barbecue.
Foto: Naotake Murayama "Licentie"