Zomerree met meloen

Zomerree met meloen

Een stukje wild in de zomer? Dit is het ideale recept. De frisheid van de meloen past zeer goed bij de ree. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 1 kilo Reehaasjes
  • 500 gram snijbonen
  • 1 stuks sjalot
  • 1 stuks watermeloen
  • 4 plakjes Parma ham

Bereiding

Zo bereidt je dit recept!


  • 1. Maak het stuk vlees geheel schoon, verwijder alle vliezen.
  • 2. Maak m.b.v. een dunschiller lange slierten van de snijbonen, snipper de sjalot.
  • 3. Snijd uit de watermeloen 4 rechthoekige balkjes van 2 cm x 2 cm x 8 cm en smeer deze in met iets olijfolie en breng op smaak met een snufje zout.
  • 4. Laat de plakjes Parmaham drogen in de barbecue op 70 graden Celsius totdat deze geheel krokant zijn, doe dit boven indirecte warmte.
  • 5. Smeer het vlees in met iets olie en breng op smaak met zwarte peper en zout, rooster boven directe hitte op het rooster van de barbecue rondom goudbruin en laat hierna indirect gedurende 5 minuten verder garen op een temperatuur van 160 graden Celsius, laat hierna ingepakt in aluminiumfolie rusten.
  • 6. Stoof de snijbonen samen met het sjalotje in een kleine skillet met wat boter beetgaar en breng op smaak met iets zout.
  • 7. Rooster de watermeloen aan alle kanten op een heet rooster boven direct vuur op de barbecue.
  • 8. Leg op ieder bord een portie van de watermeloen en leg hiernaast een rolletje van de snijbonen, rol deze m.b.v. een kleine vleesvork op.
  • 9. Trancheer het vlees en schik dit op de borden. Garneer met krokante Parmaham door deze in de meloen te steken.