Bacon wrapped spareribs lollipops

Bacon wrapped spareribs lollipops

Sappige riblollies van dikbevleesde spareribs, omwikkeld met gerookt buikspek en gegaard op lage temperatuur. Geserveerd met een zoet-pittige BBQ-dipsaus van honing, boter, sambal en augurken voor een verrassend smaakvol resultaat.

Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Voor de spareribs:


Voor de BBQ-saus:

  • 6 el augurkenvocht
  • 1 tl sambal
  • 100 gram roomboter
  • 4 el honing
  • 2 el augurkenblokjes
  • 2 el zoet zure uitjes

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Snijd de spareribs tussen de botten los.
  • 2. Gebruik een klein mes om aan het ene uiteinde van de rib het vlees van het bot te snijden en te verwijderen, totdat je halverwege bent. Vouw het vlees over zichzelf naar het andere uiteinde om een lolly-vorm te maken.
  • 3. Zet het vlees vast met een plak gerookt buikspek, rol het eromheen en zet het eventueel vast met een cocktailprikker. Bind elke lolly vast aan de basis van het vlees, zodat het vlees niet uit elkaar valt tijdens het roken.
  • 4. Kruid de spareribs royaal met de Beef & Steak Rub, of jouw favoriete rub.
  • 5. Verwarm de smoker voor op 135 graden Celsius.
  • 6. Plaats de lolly’s boven indirecte hitte en rook ze gedurende 2,5 uur.
  • 7. Maak ondertussen de BBQ-saus: smelt de boter en voeg de overige ingrediënten toe. Kook de saus kort in zodat de smaken zich goed kunnen vermengen. Voeg alleen de augurkenblokjes en de uitjes pas toe als de lolly’s helemaal klaar zijn.
  • 8. Rook de lolly’s nog 1,5 uur. Smeer de lolly’s regelmatig in met de BBQ-saus.
  • 9. Voeg als laatste bij de BBQ saus de augurkenblokjes en uitjes toe zodat er een dipsaus ontstaat.
  • 10. Laat de lolly’s 10 minuten rusten en geniet ervan!