
Balsamico glazed Angus flat ribs met salade
> 3 uren
4 personen
Moeilijk
BBQ/oven

Zo lekker maak je beef ribs nooit meer! Leuk om te doen, nog leuker om te proeven.
Ingrediënten
- 1 kilo flat ribs
- 2 liter kalfs- of runderbouillon
- 1 ui fijn gesneden
- ½ bosje selderie vers gesneden
- 1 winterwortel geschild en gesneden
- 30 gram bruine suiker
- 100 ml balsamico azijn
- 15 ml olijfolie
- Zeezout naar smaak toevoegen
- 15 gram grof gestampte zwarte peper
Voor het glazuur:
- 40 gram bruine suiker
- 30 ml balsamico azijn
- 15 ml kookvocht
Voor de salade:
- 1 bosje rode bieten in partjes gesneden
- 15 ml olijfolie
- 1 navel sinaasappel gepeld en in partjes gesneden
- 100 gram geitenkaas of feta
- Peterselie
- Verse kervel
Bereiding
- 1. Verwarm de oven of BBQ voor op 160°
- 2. Bak in een flinke koekenpan, de ui de wortel en de selderij in de olijfolie op half hoog vuur glazig
- 3. Neem een vuurvaste oven schaal en leg het mengsel op de bodem
- 4. Kruid de flat ribs met zout en peper naar smaak
- 5. Leg de ribs op de mix van de groenten in de ovenschaal
- 6. Giet de bouillon en de azijn en de bruine suiker over het de ribs. De ribs moeten goed bedekt zijn
- 7. Afdekken met bakpapier daarna met aluminiumfolie en zet de schaal gedurende 2½ uur in de oven of BBQ
- 8. Haal de ribs elke 40 minuten even uit de oven
- 9. Draai de ribs om zodat ze weer goed in het vocht liggen en terugzetten in de oven. Het vlees is klaar als het mals is
- 10. Haal de ribben uit het vocht, laat het geheel afkoelen en zet deze dan nog zo'n 2 uur in koelkast
Vervolg:
- 1. Neem een glazen schaal en voeg de bruine suiker, de azijn en het kookvocht zonder het vet
- 2. Goed roeren totdat er een soort glazuur ontstaat
- 3. Zet je barbecue aan op zo'n 160°
- 4. Snij de ribben langs het bot
- 5. Verwarm deze op de barbecue en smeer ze continue in met het glazuur
- 6. Blijf hiermee doorgaan totdat de ribben plakkerig aanvoelen en gekarameliseerd zijn
- 7. Serveren met de salade en als garnituur wat peterselie en kervel erover heen sprenkelen