BBQ Beenham - Honing mosterd

BBQ Beenham - Honing mosterd

Sappige, gerookte beenham met honing-mosterd marinade — perfect voor de BBQ en heerlijk op een pistolet met coleslaw. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 1 beenham (ongeveer 1 kg)
  • 150 ml marinade naar keuze
  • 1 of 2 blokjes rookhout

Voor de Honing-mosterd marinade:

  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels Dijonmosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 el Dust 2 Dust
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


Voor de marinade:

  • 1. Voeg alle ingrediënten samen in een steelpannetje en verwarm op laag vuur.
  • 2. Roer regelmatig zodat de honing goed oplost en de smaken zich mengen.
  • 3. Laat de marinade enkele minuten zachtjes pruttelen.
  • 4. Haal van het vuur en laat iets afkoelen voordat je deze gebruikt.

Voor de beenham:

  • 1. Haal de beenham 1-2 dagen van tevoren uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien. Haal de beenham minimaal een uur voor bereiding uit de koeling om op kamertemperatuur te komen.
  • 2. Verwijder de beenham uit de verpakking en dep droog. Snijd eventuele harde stukjes vet weg en snijd de bovenkant kruislings in. Dit helpt bij het absorberen van de marinade en geeft een mooie presentatie.
  • 3. Verwarm de marinade kort in een pannetje. Besmeer de beenham royaal met de marinade en laat even intrekken.
  • 4. Verwarm de BBQ voor op 165°C met indirecte warmte. Voeg 1 of 2 blokjes rookhout toe aan de brandende kolen, plaats het rooster en de indirecte steen terug.
  • 5. Leg de beenham op het rooster en sluit de BBQ. Rook en gaar de beenham gedurende 1 uur op 165°C indirecte warmte. Bestrijk de beenham om de 15 minuten opnieuw met de marinade.
  • 6. Haal de beenham van de BBQ en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Hierdoor blijven de sappen behouden.
  • 7. Snijd de beenham in dunne plakken en serveer direct.

TIP: Lekker op een vers gebakken pistolet met coleslaw en nog wat extra overgebleven marinade.