BBQ pinwheels van buikspek, courgette en gehakt

BBQ pinwheels van buikspek, courgette en gehakt

Gevulde rolletjes van buikspek, courgette en gekruid gehakt met kaas, langzaam gegaard op de BBQ en krokant gegrild. Een smaakvol borrelhapje of bijgerecht met een verrassende twist.

Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 24 plakken buikspek (dunne plakken)
  • 2 courgettes, in dunne plakken gesneden
  • 500 gram rundergehakt (of ander gehakt naar keuze)
  • Geraspte kaas (naar smaak, bijvoorbeeld 100 gram)
  • 1 ei
  • Zeezout (naar smaak)
  • Peper (naar smaak)
  • 100 gram paneermeel
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • Slagerstouw

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Leg twee plakken buikspek achter elkaar. Leg hierop 2 plakken courgette. Verdeel nu een dun laagje gemengd gehakt over de lengte. Strooi er wat kaas overheen. Herhaal dit bij alle plakken buikspek. Bindt eventueel vast met opbindtouw of steek vast met een cocktailprikker.
  • 2. Bereid de BBQ voor op indirecte hitte. Zorg ervoor dat de temperatuur rond de 180-200°C ligt voor een langzame, gelijkmatige garing. Als je een houtskool BBQ hebt, zorg dan voor een directe en indirecte zone.
  • 3. Leg de pinwheels eerst op de indirecte kant van de BBQ en sluit het deksel. Laat ze ongeveer 20-25 minuten garen, afhankelijk van de grootte van de pinwheels en de temperatuur van de BBQ. Draai de pinwheels halverwege de tijd om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  • 4. Als ze bijna gaar zijn, verplaats je de pinwheels naar de directe hitte en gril ze nog 5-10 minuten, zodat de buitenkant krokant wordt en de smaken goed karamelliseren.
  • 5. Haal de pinwheels van de BBQ en laat ze een paar minuten rusten. Verwijder de prikkers of het keukentouw en snijd de pinwheels in plakken.
  • 6. Serveer de pinwheels met je favoriete bijgerechten, zoals een frisse salade, gegrilde groenten, of zelfs een beetje extra BBQ-saus aan de zijkant.