Chuck Eye BBQ Stoof

Chuck Eye BBQ Stoof

Lekker BBQ stoofpot met chuck eye of sukadelappen. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 1 kg chuck eye steak of 1 kg sukadelappen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 dl rode wijn
  • 5 dl water
  • 2 bouillonblokjes
  • 6 laurierblaadjes
  • 3 anijssterren
  • 2 kaneelstokje
  • 100 gram roomboter
  • 500 gram kleine aardappelen in de schil
  • 2 st pastinaak
  • 2 st venkel
  • 3 st rauwe rode bieten
  • 2 st rode puntpaprika
  • 3 st kleine uien
  • 1 bol knoflook
  • Zeezout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Verwarm de BBQ voor op 180 graden. Grill de kleine aardappelen en pastinaak direct op het rooster tot ze mooie grillstrepen hebben en leg ze even apart.
  • 2. Grill de chuck eye steaks of sukadelappen kort aan beide zijden op de BBQ en zet deze ook even apart.
  • 3. Verwijder het grillrooster en leg de venkel, rode bieten, uien en rode puntpaprika direct tussen de hete kolen (caveman style) voor een intense rooksmaak.
  • 4. Plaats een gietijzeren pan op het indirecte rooster van de BBQ. Smelt de roomboter in de pan en voeg de tomatenpuree toe om deze kort te ontzuren.
  • 5. Voeg de laurierblaadjes, anijssterren en het kaneelstokje toe en blus het geheel af met de rode wijn. Laat dit enkele minuten inkoken om de smaken te concentreren.
  • 6. Schenk het water in de pan en voeg de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook.
  • 7. Voeg vervolgens het vlees, de gegrilde aardappelen en de pastinaak toe aan de pan. Dek de pan af met de deksel.
  • 8. Sluit de luchttoevoer van de BBQ gedeeltelijk af, zodat de temperatuur langzaam zakt naar 130 graden. Laat het vlees op deze manier rustig garen.
  • 9. Haal na 30 minuten de venkel, rode bieten, uien en paprika uit de kolen en voeg deze nog toe aan de stoof. Of serveer naast het stoofgerecht.
  • 10. Als het vlees geen weerstand meer biedt bij het inprikken, is het gaar.
  • 11. Serveer direct met bijpassend garnituur.

Bijgerechten:

  • - Geroosterde padron pepers
  • - Geroosterde regenboogwortels
  • - Geroosterde spruitjes met uitgebakken pancetta en macadamia
  • - Stokbrood
  • - Rode bieten met pistache
  • - Geroosterde aardappel in schil