
Chuck Eye BBQ Stoof
< 50 minuten
6 personen
Gemiddeld
BBQ

Lekker BBQ stoofpot met chuck eye of sukadelappen. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 1 kg chuck eye steak of 1 kg sukadelappen
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 dl rode wijn
- 5 dl water
- 2 bouillonblokjes
- 6 laurierblaadjes
- 3 anijssterren
- 2 kaneelstokje
- 100 gram roomboter
- 500 gram kleine aardappelen in de schil
- 2 st pastinaak
- 2 st venkel
- 3 st rauwe rode bieten
- 2 st rode puntpaprika
- 3 st kleine uien
- 1 bol knoflook
- Zeezout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Verwarm de BBQ voor op 180 graden. Grill de kleine aardappelen en pastinaak direct op het rooster tot ze mooie grillstrepen hebben en leg ze even apart.
- 2. Grill de chuck eye steaks of sukadelappen kort aan beide zijden op de BBQ en zet deze ook even apart.
- 3. Verwijder het grillrooster en leg de venkel, rode bieten, uien en rode puntpaprika direct tussen de hete kolen (caveman style) voor een intense rooksmaak.
- 4. Plaats een gietijzeren pan op het indirecte rooster van de BBQ. Smelt de roomboter in de pan en voeg de tomatenpuree toe om deze kort te ontzuren.
- 5. Voeg de laurierblaadjes, anijssterren en het kaneelstokje toe en blus het geheel af met de rode wijn. Laat dit enkele minuten inkoken om de smaken te concentreren.
- 6. Schenk het water in de pan en voeg de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook.
- 7. Voeg vervolgens het vlees, de gegrilde aardappelen en de pastinaak toe aan de pan. Dek de pan af met de deksel.
- 8. Sluit de luchttoevoer van de BBQ gedeeltelijk af, zodat de temperatuur langzaam zakt naar 130 graden. Laat het vlees op deze manier rustig garen.
- 9. Haal na 30 minuten de venkel, rode bieten, uien en paprika uit de kolen en voeg deze nog toe aan de stoof. Of serveer naast het stoofgerecht.
- 10. Als het vlees geen weerstand meer biedt bij het inprikken, is het gaar.
- 11. Serveer direct met bijpassend garnituur.
Bijgerechten:
- - Geroosterde padron pepers
- - Geroosterde regenboogwortels
- - Geroosterde spruitjes met uitgebakken pancetta en macadamia
- - Stokbrood
- - Rode bieten met pistache
- - Geroosterde aardappel in schil