
Entrecote steak met gebakken champignons
< 20 minuten
2 personen
Gemiddeld
Pan

Lekker snel recept. Malse entrecote met een heerlijk bijgerecht.
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 2 personen)
2 entrecote steak van circa 250 gram
10 ml olijfolie
1 pond gemengde champignons
2 sjalotjes fijn gesneden
2 teentjes knoflook gesneden
50 ml droge witte wijn
5 gram gedroogde tijm
5 ml Worcester saus
Zeezout naar smaak toevoegen
Versgemalen peper naar smaak toevoegen
TIP: voeg eventueel aan de champignons nog 50 ml zure room toe.
Bereiding
- Verwarm de grillpan op halfhoog vuur. Dep de steaks droog en bestrooi deze met peper en zout
- Grill de steaks in 3 minuten per kant tot ongeveer 50 graden kerntemperatuur.
- Neem ondertussen een flinke koekenpan en verwarm de olie op halfhoog vuur
- Voeg de champignons en de sjalotjes toe en bak deze gedurende een minuut of 4
- Voeg de knoflook toe en gedurende 30 seconden goed door roeren
- Al roerende de wijn, de tijm en de Worcester saus toe
- Flink blijven roeren zo’n minuut of 3 totdat de wijn is ingekookt
- Naar smaak peper en zout toevoegen
- Snij de steaks schuin in dunne plakjes
- Serveren met de gebakken champignons