
Gegrilde mergpijp met toast en bonensalade

Ingrediënten
Voorgerecht voor 4 personen
4 halve mergpijpjes
Kerriepoeder
Zout
Vers gemalen zwarte peper
2 theelepels Panko
2 eetlepels extra vierge olijfolie
4 sneetjes donkerbruin brood
Voor de bonensalade:
1 eetlepel extra vierge olijfolie
1/2 witte ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 blik Lima bonen, afgespoeld
8 kappertjes in vieren gesneden
Sap van een halve citroen
Geraspte schil van een halve citroen
1 eetlepel citroentijm
Grof zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Leg de mergpijpjes 6 uur in koud water, dep daarna goed droog
Richt je BBQ in voor directe verhitting en stel in op een temperatuur van 220 graden.
Strooi wat kerriepoeder over de mergpijpjes, zout en peper naar smaak en verdeel dan de Panko er overheen.
Grill 15 minuten met het deksel dicht.
Smeer het brood aan beide kanten in met olijfolie en grill tot het goudbruin is.
Limabonen:
Verhit de olie op een middelhoog vuur in een koekenpan, voeg ui en knoflook toe en bak ca. 8 minuten tot de ui glazig is, voeg dan de kerriepoeder toe en bak nog een minuut of 3.
Doe de bonen en kappertjes erbij en verwarm het geheel.
Haal de pan van het vuur en breng op smaak met citroen, peper en zout.
Roer de citroentijm erdoor en serveer naast de toast en mergpijpjes