Gerookte Eend met Tijmrub

Gerookte Eend met Tijmrub
Langzaam, warm-gerookte eendenborstfilet met een lekkere zelfgemaakte rub

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 personen:
2 eendenborstfilet
2 theelepels fijngesneden verse tijm
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel keukenzout
½ theelepel peper

Extra benodigdheden:
Kerntemperatuurmeter
Smokey Citrus wood pellets

Bereiding

Meng de tijm met de overige ingrediënten en bestrooi de eendenborst hiermee aan beide kanten.
Je kunt eventueel de vetkant eerst kruislings ca. 2 mm diep insnijden
Stel je pelletgrill of BBQ in op een temperatuur van 120 graden en rook de eendenborst met de vetkant naar boven ca. 60 minuten tot een kerntemperatuur van 65 graden (medium-rare)
Voor het aansnijden een paar minuten laten rusten

Tip; voor een stevigere rooksmaak kun je gebruik maken van een smoke tube