Hammetje met krokante korst
> 3 uren
4 personen
Makkelijk
Oven
Geniet van een culinair meesterwerk met ons recept voor hammetje met krokante korst. Laat je smaakpapillen verrassen door de perfecte balans tussen sappigheid en knapperigheid. Ontdek de geheime ingrediënten en eenvoudige stappen achter dit overheerlijke gerecht. Een onweerstaanbare combinatie van smaken wacht op jou – beleef het genot van het bereiden en proeven van dit hammetje met een verrukkelijke krokante korst.
Ingrediënten
- 1 hammetje (ca. 1250-1750gr)
- 240 ml olijfolie
- 20 gram gedroogde marjoraan
- 20 gram gedroogde basilicum
- 10 gram verse tijm tijm gehakt
- 10 gram verse rozemarijn fijn gehakt
- 10 gram zeezout
- 5 gram paprika poeder
- 5 gram groentebouillon poeder
- 5 gram vers gemalen zwarte peper
Bereiding
- 1. Verwarm de oven voor op 175°C.
- 2. Neem een schaal en voeg alle bovenstaande ingrediënten toe (behalve het hammetje).
- 3. Alles goed door elkaar mengen.
- 4. Smeer het hammetje in met de rub.
- 5. Leg het hammetje in een braadslede en laat het zo'n 3 uur bakken in de oven.
- 6. Het vlees moet lekker mals en bruin knisperend van de buitenkant zijn.
Eventueel serveren met zuurkoolstamppot.