Hertensukade met rode wijn en kruidkoek

Hertensukade met rode wijn en kruidkoek

Malse hertensukade gestoofd op de BBQ met kruiden, paddenstoelen, rode wijn en wildfond.

Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 1 kg hertensukade, in grove stukken gesneden
  • 3 el bloem
  • 3 sjalotten, in grove stukken
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 375 ml droge rode wijn
  • 300 ml wildfond
  • 2 el appelstroop
  • 2 plakken kruidkoek, in blokjes
  • 3 laurierbladen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 3 takjes rozemarijn
  • 8 hele kruidnagels
  • 1,5 tl jeneverbessen, gekneusd
  • 2 el balsamicoazijn
  • 250 gram kastanjechampignons, grof gesneden
  • 250 gram oesterzwammen, in stukken gescheurd
  • 350 gram Roseval aardappels, in grove stukken (met schil)
  • 75 gram boter + extra om in te bakken
  • Zout en versgemalen peper

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Steek de BBQ aan en richt in met een directe en een indirecte zone. Breng de temperatuur naar 150–160 °C. Zet de Petromax alvast op het rooster boven indirecte hitte en laat voorverwarmen.
  • 2. Bestrooi de stukken hertensukade met zout, peper en bloem. Gril ze kort aan op de directe kant van de BBQ tot ze rondom bruin zijn. Haal het vlees van het vuur en zet opzij.
  • 3. Voeg boter toe aan de Petromax en fruit de sjalotten, paddenstoelen, knoflook en Roseval aardappels aan. Voeg vervolgens de laurier, kaneel, steranijs, rozemarijn, kruidnagels en jeneverbessen toe en laat kort meebakken tot de geuren vrijkomen.
  • 4. Voeg de appelstroop toe en bak kort mee. Blus af met de rode wijn en laat enkele minuten inkoken. Voeg het vlees weer toe en schenk de helft van de wildfond erbij. Roer alles goed door en breng aan de kook. Dek de pan af met aluminiumfolie. Verplaats de Petromax nu naar de indirecte kant van de BBQ.
  • 5. Sluit de deksel van de BBQ en laat de stoof ca. 2 uur garen op indirect vuur. Houd de temperatuur stabiel en roer af en toe voorzichtig door.
  • 6. Voeg na 2 uur de blokjes kruidkoek en de rest van de wildfond toe. Laat nog 30 tot 45 minuten sudderen zonder folie, zodat de saus kan indikken. Als blijkt dat er te weinig vocht over is, kun je altijd wat bouillon of water toevoegen.
  • 7. Wanneer je in het vlees prikt en er geen weerstand meer is, is het gaar. Haal de pan van de BBQ.
  • 8. Serveer de hertensukade met wat verse tijm. Lekker met rode kool, extra geroosterde Roseval aardappels, geroosterde pompoen en/of gestoofde peertjes.
  • 9. Eet smakelijk!