
Kippendijen met witte druif
< 30 minuten
4 personen
Gemiddeld
BBQ/oven

Breng een vleugje elegantie in je keuken met ons recept voor kippendijen met witte druif. Ervaar de perfecte combinatie van malse kippendijen en de zoete, sappige smaak van witte druiven. Met eenvoudige stappen breng je deze verfijnde smaken naar je eigen keuken. Laat je smaakpapillen genieten van de harmonie tussen hartig en zoet met dit heerlijke kippendijen recept.
Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 4 kippendijen
- 40 gram boter
- 200 gram witte druiven
- 100 ml droge witte wijn
- 100 ml slagroom
- 2 takjes verse dragon
- 2 sjalotjes, fijngesneden
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. marineer de kip met peper en zout.
- 2. Bak de kippendijen aan elke zijde 3-4 min in de boter, voeg daarna de sjalotjes toe.
- 3. Laat de sjalotjes 1,5 minuut meebakken.
- 4. Voeg als laatst de witte wijn, slagroom en de verse dragon.
- 5. dek de pan af en laat het 10 minuten op laag vuur garen.
- 6. Haal de kip uit de pan en dek dit af in aluminiumfolie.
- 7. Kook de saus veder tot in de gewenste dikte.
- 8. Als laatste, voeg de druiven toe en laat dit 2 minuten staan.
Heerlijk met jasmijnrijst.