Lamshaas met Mosterd-kruidenkorst

Lamshaas met Mosterd-kruidenkorst

Een superrecept! Lekkere zachte lamshaas met een pittig korstje! Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 4 lamshazen á 200 tot 300 gram
  • 45 ml olijfolie extra virgin
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • Paar takjes verse rozemarijn
  • Paar takjes verse munt gesneden
  • Paar takjes platte peterselie
  • Klein bosje lente ui gesneden (ongeveer 8 stuks)
  • 65 gram paneermeel
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • Zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2. Verwarm 2 eetlepels olie in grote koekenpan op half hoog vuur.
  • 3. Voeg de knoflook en de rozemarijn toe en bak deze licht aan. Voeg de bosui toe en breng op smaak met peper en zout. Bak alles circa 2 minuten door. Voeg de munt en de peterselie toe en kort meebakken. Haal alles uit de pan en doe het in een middelgrote schaal.
  • 4. Dep de lamshaasjes droog en bestrooi met wat peper en zout.
  • 5. Verwarm 1 eetlepel olie totdat deze gaat glimmen in een grote koekenpan. Bak de lamshazen aan beide zijden goudbruin in circa 2 minuten per kant.
  • 6. Leg de hazen in een braadslede, de bodem bedekt met bakpapier. Laat deze even een paar minuten afkoelen.
  • 7. Roer de paneermeel, mosterd en de honing in de bosui-mix en breng verder op smaak met peper en zout.
  • 8. Verdeel de mix over de lamshaasjes en druk het zachtjes aan op het vlees. Het is de bedoeling dat het gehele bovengedeelte van de lamshazen ingesmeerd word.
  • 9. Rooster de lamshazen in de oven totdat er een kerntemperatuur bereikt wordt van ongeveer 50° in het dikste gedeelte van de lamshaas.
  • 10. Leg de lamshazen op een houten snijplank en laat ze 10 minuten rusten. Snij de lamshazen in plakken van ongeveer 1½ cm en serveer ze met de overgebleven jus uit de pan