
Lamsschenkels gesmoord in rode wijn
> één uur
4 personen
Gemiddeld
Oven

Heerlijk bereide low&slow lamsschenkels met een heerlijke, volle saus.
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 4 personen)
4 lamsschenkels van 450-500 gram
5 knoflookteentjes, gepeld
4 middelgrote winterpenen, dun gesneden
4 middelgrote stengels bleekselderij, dun gesneden
1 grote ui, grof gesneden
750 ml droge rode wijn
280 ml water
3 laurierblaadjes
12 peperkorrels
Zeezout naar smaak toevoegen
Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
Bereiding
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160°
- Neem een grote geëmailleerde braadpan met deksel en zet deze op het vuur met de olijfolie
- Naar smaak zout en peper strooien op de lamsschenkels
- De lamschenkels rondom bruin bakken. Voeg daarna de knoflook, wortelen, bleekselderij, ui en de wijn toe
- Breng het aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Voeg het water toe en zet het vuur laag
- Voeg nu de laurierblaadjes en peperkorrels toe. Deksel op de pan en in de oven plaatsen
- Laat het vlees gedurende een uur tot anderhalf uur in de oven (het vlees moet supermals zijn)
- Haal de lamsschenkels eruit en leg ze in een ovenvaste schaal
- Zeef het overgebleven vocht met een fijne zeef , goed uitdrukken en hevel het over in een steelpannetje
- Breng het geheel aan de kook en laat inkoken tot ongeveer 250 ml over blijft
- Eventueel nog zout en per naar smaak toevoegen
- Giet saus over de lamsschenkels en afdekken met aluminiumfolie
- Even terug in de oven gedurende 10 minuten
- Lekker met aardappelen en gekarameliseerde groenten. Dit kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk met maple-siroop.