Lamsschouder met rode ui en chimichurri

Lamsschouder met rode ui en chimichurri

Langzaam gegaarde lamsschouder met een frisse chimichurri en gemarineerde rode ui. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Pak de rollade in met gesneden plakjes citroen, geplette knoflook, tijm, zout en peper in slagerspapier en hierna met aluminiumfolie en laat zo indirect op de barbecue gedurende 4 uur garen op 160 graden Celsius.
  • 2. Haal hierna uit de barbecue, pak uit en verwijder het rolladenet, trek het vlees zachtjes uit elkaar en giet het braadvocht erbij (pulled lamb).
  • 3. Maak ondertussen de chimichurri door de olijfolie te mengen met gesneden koriander, fijngewreven knoflook, de zeste en sap van 1 limoen, fijngesneden rode peper en iets zout en meng dit goed.
  • 4. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en marineer deze met de rode wijnazijn.
  • 5. Verdeel het vlees over de bordjes en leg hier een klein hoopje van de gemarineerde rode ui op. Schep de chimichurri hier overheen en maak af met geraspte Parmezaanse kaas.