
Lamsschouder met rode ui en chimichurri
> 3 uren
4 personen
Gemiddeld
BBQ

Langzaam gegaarde lamsschouder met een frisse chimichurri en gemarineerde rode ui. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 1 lamsschouder rollade
- 1 bol knoflook
- 1 citroen
- Tijm
- 1 dl olijfolie
- ½ bos koriander
- 2 tenen knoflook
- 1 limoen
- 1 rode peper
- 2 rode uien
- 1 dl rode wijn azijn
- Parmezaanse kaas
- Peper
- Zout
- Butcher paper
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Pak de rollade in met gesneden plakjes citroen, geplette knoflook, tijm, zout en peper in slagerspapier en hierna met aluminiumfolie en laat zo indirect op de barbecue gedurende 4 uur garen op 160 graden Celsius.
- 2. Haal hierna uit de barbecue, pak uit en verwijder het rolladenet, trek het vlees zachtjes uit elkaar en giet het braadvocht erbij (pulled lamb).
- 3. Maak ondertussen de chimichurri door de olijfolie te mengen met gesneden koriander, fijngewreven knoflook, de zeste en sap van 1 limoen, fijngesneden rode peper en iets zout en meng dit goed.
- 4. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en marineer deze met de rode wijnazijn.
- 5. Verdeel het vlees over de bordjes en leg hier een klein hoopje van de gemarineerde rode ui op. Schep de chimichurri hier overheen en maak af met geraspte Parmezaanse kaas.