Livar rib roast

Livar rib roast

Gevulde Livar rib roast met pancetta, Parmezaanse kaas en verse kruiden, langzaam gegaard op de BBQ voor een intense smaakbeleving. Een robuust en feestelijk stuk vlees dat perfect samengaat met Italiaanse bijgerechten.

Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 1 stuk Livar rib roast (3-4 botten)
  • 100 gram pancetta
  • 100 gram Parmezaan
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ bos platte peterselie
  • 6 takjes verse tijm
  • 6 takjes rozemarijn
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes salie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Haal de Livar rib 2 dagen van tevoren uit de vriezer en laat deze helemaal ontdooien. Haal op de dag van bereiding ongeveer 2 uur van tevoren uit de koeling zodat het vlees op temperatuur kan komen.
  • 2. Bereid de BBQ voor voor direct en indirect garen. Zorg ervoor dat de BBQ een temperatuur van 150 graden bereikt en gebruik een paar blokjes rookhout voor extra smaak. Plaats de kolen aan de ene kant van de BBQ voor direct grillen en aan de andere kant voor indirect garen.
  • 3. Snijd de filet uit de rib roast. Zorg ervoor dat de rib roast heel blijft!
  • 4. Snijd de filet open in een lange plak.
  • 5. Hak of maal de verse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano, salie) zo fijn mogelijk. Strooi eerst de peper, eventueel zout, knoflookpoeder en uienpoeder over de Livar filet. Strooi daarna de gehakte groene kruiden erover. Beleg met de pancetta en als laatste de Parmezaanse kaas.
  • 6. Rol de filet weer strak op en wikkel hem in plastic. Laat hem eventueel even opstijven in de koeling.
  • 7. Schuif de filet terug in de rib roast en verwijder het plastic. Doe dit zorgvuldig zodat er geen plastic achterblijft!
  • 8. Leg de rib roast op de directe kant van de BBQ en grill totdat het vlees een mooie kleur heeft.
  • 9. Verplaats de rib roast daarna naar de indirecte kant van de BBQ en gaar het vlees totdat het een kerntemperatuur van 70-75 graden heeft bereikt.
  • 10. Haal de rib roast van de BBQ en dek deze luchtig af met een stukje aluminiumfolie. Laat het vlees 10-15 minuten rusten.
  • 11. De rib roast is klaar om te serveren! Lekker met focaccia brood, gegrilde asperges met Parmezaanse kaas, frites of Caprese salade.