Mals varkensbraadstuk
> 3 uren
6 personen
Gemiddeld
Oven
Een braadstuk is zoveel mooier dan een varkenslapje. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- varkensbraadstuk, ca. 2 kilo
- 2 theelepels olijfolie
- 2 kopjes water
- 2 1/2 kop ketchup
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels Worcester saus
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
- 15 hamburgerbroodjes
- 1 kop gehakte ui
- 1 kopje gehakte augurken
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1.Verwarm de oven op 200 graden C
- 2.Verhit olijfolie in een grote braadpan en schroei het varkensvlees gebraad aan alle kanten tot bruin, ongeveer 3 minuten per kant.
- 3.Meng het water, de ketchup, mosterd, Worcestershire saus, citroensap, en zout en peper in een kom. Giet het mengsel over het vlees. Twee uur in de oven op 180 graden.
- 4.Verlaag de temperatuur tot 120 graden Celcius, en verhit nog 2 uur. Trek vervolgens het vlees uit elkaar met 2 vorken en beleg elk broodje met vlees en saus, en garneer met ui en augurken naar smaak.