Mals varkensbraadstuk

Mals varkensbraadstuk

Een braadstuk is zoveel mooier dan een varkenslapje. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • varkensbraadstuk, ca. 2 kilo
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 kopjes water
  • 2 1/2 kop ketchup
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels Worcester saus
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • 15 hamburgerbroodjes
  • 1 kop gehakte ui
  • 1 kopje gehakte augurken

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1.Verwarm de oven op 200 graden C
  • 2.Verhit olijfolie in een grote braadpan en schroei het varkensvlees gebraad aan alle kanten tot bruin, ongeveer 3 minuten per kant.
  • 3.Meng het water, de ketchup, mosterd, Worcestershire saus, citroensap, en zout en peper in een kom. Giet het mengsel over het vlees. Twee uur in de oven op 180 graden.
  • 4.Verlaag de temperatuur tot 120 graden Celcius, en verhit nog 2 uur. Trek vervolgens het vlees uit elkaar met 2 vorken en beleg elk broodje met vlees en saus, en garneer met ui en augurken naar smaak.