North Carolina-style Pulled Pork
Heerlijke Pulled Pork uit de Amerikaanse keuken.

Bereidingstijd: 495 minuten
Ingredienten
Hoofdgerecht voor 10 tot 12 personen
Boston Butt van ca. 3000 gram
8 eetlepels Barbecuerub, bijvoorbeeld Dust2Dust
Voor de mopsaus:
250 ml appelazijn
1 ui, in plakjes gesneden
1 jalapeno-peper, fijngesneden
1 1/2 eetlepel grof zeezout
1 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
1 1/2 eetlepel zwarte peper
1 1/2 eetlepel chilivlokken
Extra benodigdheden:
Rookhout, appel of kers doet het altijd goed bij varkensvlees
Meat Claws, maar twee vorken werkt ook prima!
Bastingkwast
Bereiding
Smeer het vlees in met wat olijfolie en bestrooi vervolgens met de rub
Doe de ingredienten voor de mopsaus samen met 125 ml water in een kom en roer goed doorelkaar.
Maak je barbecue klaar voor indirecte verhitting op een temperatuur van ca. 120 graden en voeg 2 a 3 chunks rookhout toe.
Leg de Boston Butt met de vetkant naar boven op het rooster en gaar door naar een kerntemperatuur van 90 graden.
Smeer het vlees elk uur in met de mopsaus
Als de kerntemperatuur 90 graden is kun je met een sateprikker de gaarheid gaan voelen, als je geen weerstand meer voelt is het vlees gaar. Dit kan bij 90 graden zijn maar ook bij 93 of 94 graden; elk stuk vlees is anders.
Dek nu losjes af met aluminiumfolie en laat een half uurtje rusten.
Pullen en aan tafel!
Serveer met coleslaw op een broodje.
Wat je over hebt is prima in te vriezen en op te warmen voor een volgende keer; gewoon in een pan op laag vuur met wat coca cola of appelsap.
Of maak er eens deze kroketten van!