Picanha met gebakken uien en Chimichurri bearnaise
< 50 minuten
4 personen
Gemiddeld
Pan
Zeer verrassende saus samen met uienringen maken dit samen met de picanha tot een ware smaaksensatie.
Ingrediënten
Chimichurri Bearnaise:
- 3 eieren
- Flinke scheut citroensap
- 1 theelepel tabasco
- Pakje roomboter
- Paar takjes verse dragon
- Paar takjes verse peterselie
- 1 takje verse oregano
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- 1 klein sjalotje , fijn gesneden
- 1 theelepel rode chili vlokken
- 60 ml rode wijnazijn
- Zeezout
- Vers gemalen zwarte peper
Gebakken uien:
- 1 ui in dunne ringen gesneden
- 60 ml karnemelk
- 130 gram bloem
- 130 gram maïzena
- 500 ml archide of zonnebloemolie om in te bakken
- Zeezout
- Vers gemalen zwarte peper
Picanha:
- 1 Picanha van circa 1200 gram (in 4 steaks gesneden)
- 30 ml archide of zonnebloemolie
- Peper en zout
Bereiding
Béarnaise:
- 1. Doe de eieren, het citroensap en de tabasco in een blender of staafmixer en meng het goed door elkaar.
- 2. Voeg de boter langzaam in stukken toe en meng alles goed door elkaar tot het één geheel is.
- 3. De rest van de ingrediënten toevoegen en mengen totdat het geheel zacht en romig is. Naar smaak zout en peper toevoegen.
Uien:
- 1. Leg de uienringen in een schaal doe hier de karnemelk in en laat ze zo’n 20 minuten in de karnemelk staan.
- 2. Neem een andere schaal en meng de bloem en de maïzena goed door elkaar.
- 3. Verwarm de friteuse voor op 175°.
- 4. Haal de uienringen door het mengsel van bloem en maïzena.
- 5. Frituur de uienringen totdat deze goud bruin zijn.
- 6. Eventueel naar smaak zout en peper toevoegen.
Picanha:
- 1. Neem een grote koekenpan en voeg de olie toe totdat de olie bijna tegen roken aan is.
- 2. Bestrooi de steaks met wat peper en zout en leg de steaks in de pan en bak in 3-5 minuten goudbruin.
- 3. Draaien en bak de steaks af in de gewenst gaarheid van de steaks. zo’n 4 minuten staat voor medium.
Serveer de steaks met de uien er overheen. Serveer de Chimmichurri apart bij de steaks.