Pittige en zoete Flank Steak
Leuke variatie met flank steak. 2 Mooie smaken en voor ieder wat wils. Hou rekening met 2 uur marineren.

Bereidingstijd: 25 minuten
Ingredienten
Voor 4 personen tot 6 personen
800 gram Flank Steak
2 kleine sjalotjes grof gesneden
10 gram verse gember fijn gesneden
1 verse jalapeño peper (zonder zaadjes ) grof gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
10 gram bruine suiker
30 ml olijfolie extra virgin
Zeezout
Geraspte schil van een halve limoen
5 ml hete saus
Bereiding
1) Neem de sjalotjes, gember, jalapeño, knoflook, suiker, schil van de limoen, en de hete saus en doe deze in een blender/staafmixer.
2) Tijdens het mengen de olijfolie toevoegen, en verder mengen totdat het een gladde massa is.
3) Kruid de flank steak met zout.
4) Neem een grote schaal en leg de flank steak in de schaal en giet de marinade erover heen.
5) Sluit de schaal goed af en laat het zeker 2 uur, bij voorkeur de hele nacht in de ijskast staan.
6) Neem een grote koekenpan en doe bak de flanksteak in 5 minuten per zijde gaar op half hoog vuur.
7) Laat het daarna nog 5 minuten rusten op een plank, daarna in dunne plakken snijden en serveren.