•  
    Vandaag besteld, overmorgen in huis.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Pittige en zoete Flank Steak

Leuke variatie met flank steak. 2 Mooie smaken en voor ieder wat wils. Hou rekening met 2 uur marineren.

Pittige en zoete Flank Steak

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingredienten

Voor 4 personen tot 6 personen

800 gram Flank Steak

2 kleine sjalotjes grof gesneden

10 gram verse gember fijn gesneden

1 verse jalapeño peper (zonder zaadjes ) grof gesneden

2 teentjes knoflook fijn gesneden

10 gram bruine suiker

30 ml olijfolie extra virgin

Zeezout

Geraspte schil van een halve limoen

5 ml hete saus

Bereiding

1)     Neem de sjalotjes, gember, jalapeño, knoflook, suiker, schil van de limoen, en de hete saus en doe deze in een blender/staafmixer.

2)     Tijdens het mengen de  olijfolie toevoegen, en verder mengen totdat het een gladde massa is.

3)     Kruid de flank steak met zout.

4)     Neem een grote schaal en leg de flank steak in de schaal en giet de marinade erover heen.

5)     Sluit de schaal goed af en laat het zeker 2 uur, bij voorkeur de hele nacht in de ijskast staan.

6)     Neem een grote koekenpan en doe bak de flanksteak in 5 minuten per zijde gaar op half hoog vuur.

7)     Laat het daarna nog 5 minuten rusten op een plank, daarna in dunne plakken snijden en serveren.

Rating: 9.2, gebaseerd op 12664 beoordelingen.