- Beschrijving
-
In Frankrijk is het dé delicatesse en het wordt ook wel Bavette Flanchette genoemd. De flank steak of bavette is ietwat stevig, maar heerlijk smaakvol. De flank steak wordt bereid als een steak en wordt medium rare gegeten. Het stuk is een snit uit de flank, de vinkenlap, en net dit stukje is heerlijk om als steak te eten. Dun snijden tegen de draad en genieten maar.
U bestelt de flank steak als snit van rond de kilo. Dat is de hele bavette en die laat zich als geheel het mooist bereiden. De Amerikaanse runderen worden 100 dagen voor de slacht gevoed door middel van granen. Deze granen zorgen voor een fijne marmering. Het intramusculaire vet zorgt ervoor dat er vetdeeltjes tussen het spierweefsel in de bavette komen te zitten. Hierdoor proeft u een waanzinnige steak die u niet snel zult vergeten.
Contact
Voor vragen of extra informatie kunt u ons bereiken via de chatfunctie. U kunt ons ook bereiken op het telefoonummer: 0172-577 147 of mail naar: info@beefensteak.nl. Wij helpen u graag! - Bereiding
-
Laat de steak op kamertemperatuur komen. Kruid vervolgens de steak naar eigen smaak. Grill de streak op hoog vuur gedurende 3-5 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 50-52 graden. Haal de steak van het vuur en laat deze (afgedekt) rusten tot een kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).
- Recepten
-
-
Bloody Mary Flank Steak in Dutch Oven
Verrassend recept voor de "Dutch Oven". Veel smaak en verrukkelijk! -
Gegrilde Flank Steak met Groene en Smoked Rode Chimmichurri
Een typisch Argentijns recept met de Flank Steak! -
Flank steak sandwich met mierikswortelmayonaise
Heerlijk en snel gerecht voor bijvoorbeeld de lunch. -
Varkens Flank steak met vijgen
Snel, makkelijk maar heerlijke bereidingswijze voor varkens flank steaks. -
Pittige en zoete Flank Steak
Leuke variatie met flank steak. 2 Mooie smaken en voor ieder wat wils. Hou rekening met 2 uur marineren.
-
- Extra informatie
-
Herkomst USA Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC Rijping Gerijpt Manier van afmesten Graangevoerd Bereidingsmethode Barbecue, Braadpan, Grill voedingswaarde Nee - Reviews
-
Klantenreviews 7 item(s)
- Supermalse Steak
-
BBQ gereed maken voor indirect grillen 120-130 graden.
Bij een kerntemperatuur van 48 graden het vlees tien minuten laten rusten onder alu-folie.
Daarna op de SEAR-grill nog twee maal 3 minuten (kern +/- 58 graden)
Heerlijk !!product - Aanrader
-
Ontzettend lekker stuk vlees, iedereen smulde ervan. Op de bbq 2 x 5 minuten, zonder marinade, even laten rusten en smullen maar!
product - heerlijk mals
-
Heerlijk stukje vlees. Dit jaar voor de 2e keer met kerst bereid. 2 uurtjes marineren, vervolgens 2 * 4 minuten op de gloeiend hete bbq knallen. in 1 woord geweldig
product - Bemo
-
Waanzinnig stuk vlees. Heb er fajitas van gemaakt in ze geheel om en om gegrild goed laten rusten tegendraads in plakjes snijden.Gewoon goddelijk een absolute aanrader!!
product - Peter Bootsma
-
Op eerste kerstdag bereid omdat er toch meer visite kwam dan eerst gedacht...... stuk is namelijk snel ontdooit. Twee uurtjes laten marineren in de sojasaus oliezout peper knoflook en BBQ saus met honing en daarna even 4 minuten per kant op de Primo met gietijzeren rek. voor de rest geen saus erbij geserveerd. Heerlijk stuk vlees wat ik zeker vaker ga bestellen en makkelijk als je even snel wat klaar wilt maken!
product - rob neugebauer
-
Klaar gemaakt volgens het Weber recept... 4 minuten per kant (medium rare) op Direct vuur (heet dus!) even laten rusten en met Rucola sla Parmesaanse kaas flinters en de balsamicoazijn sausje serveren... TOPPERTJE! Heerlijk vlees uitstekende B&S kwaliteit mannen.
product - Spiker
-
Het vlees gemarineerd zoals beschreven in het recept maar de rode wijnazijn vervangen door aceto balsamico en iets minder sojasaus. Eerst 20-30 minuten indirect verwarmd op de bbq met gesloten deksel vervolgens 2-3 minuten per kant gegrild. Resultaat super wat steviger vlees maar nog steeds erg mals.
product
Schrijf uw eigen review