Pompoensoep met Garnalen

Pompoensoep met Garnalen

Een romige pompoensoep met een pittige kick, geserveerd in een uitgeholde pompoen. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 dl witte wijn
  • 4 dl vis bouillon
  • 2 dl room
  • 12 stuks scampi
  • Bieslook

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Snijd de deksel van de pompoen, verwijder de pitjes en hol de pompoen uit, bewaar de uitgeholde pompoen om de soep in te serveren.
  • 2. Snipper de ui, plet de knoflook en snijd de rode peper grof, fruit alles inclusief de pompoenstukken in iets olijfolie in een hoge pan op de barbecue boven directe hoge temperatuur glazig, blus af met de witte wijn en laat kort doorkoken.
  • 3. Voeg de visbouillon en de room toe en breng aan de kook. Mix met de staafmixer geheel glad.
  • 4. Smeer de scampi’s in met iets olijfolie, zout en peper en grill deze aan beide kanten. Zet de uitgeholde pompoen op een grote plank in wat stro of hooi.
  • 5. Schenk de soep in de pompoen, leg hier de scampi’s in en garneer met iets gesneden bieslook. Steek het hooi aan en blaas de vlammen uit zodat het rookt en serveer.