Pork hammer gestoofd in bokbier en met chocolade

Pork hammer gestoofd in bokbier en met chocolade

Langzaam gegaarde porkhammers op de BBQ met kruidige mosterd, bokbier en een rijke chocoladesaus. Geserveerd met geroosterde kool, aardappelpuree en krokante salie.

Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Voor de stoof:

  • 2 pork hammers (ca. 1,2 kg totaal, met bot)
  • 2 el bloem
  • 2 rode uien, in parten (gegrild op de directe kant van de BBQ)
  • 6 tenen knoflook, gekneusd
  • 1 rode peper, gehalveerd
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el Franse mosterd
  • 3 el favoriete rub (bijv. BBQ- of varkensrub)
  • 1 flesje bokbier (ca. 330 ml)
  • 300 ml runder- of kalfsfond
  • 3 laurierbladen
  • 6 takjes verse salie
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 50 g pure chocolade (min. 70%)
  • 2 el roomboter
  • Zout en versgemalen peper

Voor de garnering:

  • Geroosterde witte kool (2 plakken van ca. 2 cm)
  • 100 g roomboter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • Zeezout en zwarte peper
  • Aardappelpuree (van 300 g kruimige aardappels, 1 el roomboter, scheutje kookroom, zout en peper)
  • Gefrituurde salieblaadjes (4–6 stuks)
  • Olie om te frituren

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


Voor de porkhammers:

  • 1. Steek de BBQ aan en richt in met een directe en een indirecte zone. Breng de temperatuur naar 150–160 °C. Zet de Dutch Oven op het rooster aan de indirecte kant en laat voorverwarmen.
  • 2. Dep de porkhammers droog en bestrooi rondom met zout, peper en bloem. Smeer in met de grove mosterd, Franse mosterd en bestrooi als laatste met de rub.
  • 3. Grill de rode uien om en om op de directe kant en houd even apart.
  • 4. Zet dan de Dutch-oven op de directe kant van de BBQ en smelt de boter. Bak de Pork hammers aan en voeg daarna de knoflook, rode uien en rode peper toe. Blus af met het bockbier. Voeg vervolgens de laurier, salie, tijm en rozemarijn toe. Giet als laatste de fond erbij en breng alles aan de kook.
  • 5. Sluit nu de Dutch Oven en laat 2,5 tot 3 uur rustig stoven op indirect vuur.
  • 6. Breek de chocolade in stukjes en doe in een klein steelpannetje. Voeg lepel voor lepel wat saus toe uit de Dutch Oven en laat rustig smelten. Roer tot een gladde, glanzende saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

Voor de garnering:

  • 1.Maak intussen het witte kool. Meng roomboter met knoflook, tijm, rozemarijn, chilivlokken, zout en peper. Bestrijk de koolsteaks en rooster in de oven op 220 °C tot goudbruin en gaar (ca. 25 minuten).
  • 2. Voor de aardappelpuree kook je de aardappels gaar, stamp fijn met boter en kookroom, breng op smaak met zout en peper.
  • 3. Verhit een laagje olie in een klein pannetje. Frituur de salieblaadjes totdat ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.

Voor het serveren:

  • 1. Serveer de porkhammer met een plak geroosterde witte kool, een flinke lepel aardappelpuree en de warme chocoladesaus. Garneer met gefrituurde salieblaadjes.
  • 2. Eet smakelijk!