
Rosbief met wortelen en jus
> 2 uren
4 personen
Moeilijk
Oven

Genieten van mooi, langzaam gegaard rundvlees. Perfect voor een doordeweekse avond.
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 4 personen)
Ca. 1000 gram rosbief
1 ui gesneden in 8 partjes
5 gram bloem
5 gram mosterd
Zeezout naar smaak toevoegen
Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
500 gram wortelen in de lengte gehalveerd
Voor de jus:
15 gram bloem
250 ml rundvlees bouillon
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 230°
- Mix de bloem en de mosterd met zeezout en peper en eventueel nog andere kruiden indien gewenst in een schaaltje
- Neem een braadslede en leg de uien en de wortelen gemengd op de bodem
- Leg de rosbief er bovenop en laat 20 minuten garen in de oven
- Breng de oven terug naar 190°
- 30 minuten voor rood/rare , 40 minuten voor rosé/ medium en 1 uur voor doorbakken/well done
- Haal de braadslede uit de oven en leg de rosbief op een warm bord en dek het af met aluminiumfolie. Zeker een half uur laten rusten
- Haal de wortelen uit de braadslede en leg deze op een verwarm bord afgedekt met aluminiumfolie. Zeker een half uur laten rusten
- Zet de braadslede op het fornuis en roer de bloem er door heen
- Goed schrapen over de bodem en aan de kook brengen zo’n 30 seconden
- Als laatste de bouillon met kleine scheutjes al roerende toevoegen en laten binden tot een jus
- Rosbief in plakken snijden en serveren met de wortelen eventueel puree of gebakken aardappelen en de jus