•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Runderwangen in rode wijn

Heerlijk stoofgerecht met runderwangen. In de Dutch oven op de BBQ of binnen in de keuken te bereiden.

Runderwangen in rode wijn

Bereidingstijd: 230 minuten

Ingredienten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1.5 kg runderwangen
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 selderij, grof gesnipperd
  • 1 winterpeen, grof gesnipperd
  • 4 teentje knoflook, gesnipperd
  • 6 takjes verse tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • 250 ml runderfond
  • 500 ml rode wijn (merlot of cabernet sauvignon)
  • 2 tot 3 theelepels fijn zout
  • Zwarte peper

Bereiding

- Snij de wangen helemaal schoon en verwijder eventueel achtergebleven stukjes vlies. Dep het vlees droog en gebruik dan 1 theelepel zout en zwarte peper om het rundvlees helemaal op smaak te brengen.
- Verhit 2 el olijfolie in een grote, zware pan (geschikt voor in de oven od BBQ) op hoog vuur. Bak de helft van de wangen aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn. Leg de wangen op een bord en herhaal dit met de resterende wangen.
- Zet het vuur laag tot middelhoog en verwarm de resterende 1 el olijfolie. Voeg knoflook en ui toe. Fruit 3 minuten tot de ui doorzichtig wordt. Voeg de selderij en wortel toe en bak nog 3 minuten.
- Verwarm de oven of BBQ voor op 160 graden Celsius.
- Giet de wijn in de pan of ovenschaal (met het uienmengsel) en roer om en schraap de restjes van de bodem. Breng de wijn 1 minuut aan de kook.
- Voeg de resterende ingrediënten toe, te beginnen met een snufje zout en peper (voeg later meer naar smaak toe) en plaats het deksel erop. Laat vervolgens 3 tot 3,5 uur garen.
- Haal de wangetjes uit de pan, samen met de tijm en laurierblaadjes. - Gebruik een staafmixer om de stoofvloeistof tot een gladde saus te pureren - deze verandert van een donkerbruine naar een lichtere bruine kleur. - Laat de saus op middelhoog vuur sudderen en ga door tot het een donkerdere bruine kleur krijgt en ongeveer tot 1/3 is ingedikt, tot een jusachtige consistentie - Breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout - Haal de saus van het vuur en doe de wangen terug, dek af en houd warm tot klaar om te serveren.


 

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.