Short-Rib burger

Short-Rib burger

Een luxe burger met langzaam gegaarde short-rib, geserveerd op een brioche broodje met coleslaw en smoky BBQ-saus. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Verwijder het grootste gedeelte van het vet en de vliezen over de ribben van de shortrib, pak deze nu in met slagerspapier en aluminiumfolie samen met zout, peper en de eenmaal doormidden gesneden bol knoflook.
  • 2. Laat zo gedurende 4 uur garen boven indirecte temperatuur van 140 graden Celsius.
  • 3. Pak het hierna in en laat het 30 minuten doorgaren/rusten.
  • 4. Pak het vlees uit en schep het kookvocht over het vlees.
  • 5. Snijd de broodjes doormidden, smeer in met boter en bak goudbruin op hoge temperatuur in een platte skillet.
  • 6. Leg de broodjes op een servet op een bord en leg hier iets coleslaw in.
  • 7. Snijd het vlees tussen de ribben door en leg op ieder broodje een portie met de rib, schep hier iets smoked bbq saus overheen.
  • 8. Leg de deksels op het broodje en trek juist voor het eten het bot langzaam uit het vlees.