Sliptongetjes met Citroen-botersaus

Sliptongetjes met Citroen-botersaus

Sliptongetjes met heerlijke frisse botersaus. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 8 sliptongetjes filets van circa 100 gram
  • 60 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 70 ml vers citroensap
  • Half bosjes gehakte verse peterselie
  • Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
  • Zeezout naar smaak toevoegen

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Neem een ovenschaal met randen en meng de bloem met zout en peper.
  • 2. Paneer de filets in dit mengsel.
  • 3. Neem een grote koekenpan en zet deze op hoog vuur.
  • 4. Doe 40 gram boter in de pan.
  • 5. Bak de filets in 2 partijen, aan beide zijden circa 2 minuten bakken.
  • 6. Leg de filets hierna op een warm bord.
  • 7. Doe de overgebleven boter in de pan, moet goed bruin zijn en voeg het citroensap toe en breng het geheel aan de kook, daarna de peterselie toevoegen.
  • 8. Nog zout en peper toevoegen naar smaak.
  • 9. Giet de saus over de filets en meteen serveren.