Sliptongetjes met Citroen-botersaus
< 20 minuten
4 personen
Makkelijk
Pan
Sliptongetjes met heerlijke frisse botersaus. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 8 sliptongetjes filets van circa 100 gram
- 60 gram bloem
- 100 gram boter
- 70 ml vers citroensap
- Half bosjes gehakte verse peterselie
- Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
- Zeezout naar smaak toevoegen
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Neem een ovenschaal met randen en meng de bloem met zout en peper.
- 2. Paneer de filets in dit mengsel.
- 3. Neem een grote koekenpan en zet deze op hoog vuur.
- 4. Doe 40 gram boter in de pan.
- 5. Bak de filets in 2 partijen, aan beide zijden circa 2 minuten bakken.
- 6. Leg de filets hierna op een warm bord.
- 7. Doe de overgebleven boter in de pan, moet goed bruin zijn en voeg het citroensap toe en breng het geheel aan de kook, daarna de peterselie toevoegen.
- 8. Nog zout en peper toevoegen naar smaak.
- 9. Giet de saus over de filets en meteen serveren.