Sloppy Joe Sliders

Traditionele snack uit de USA met pulled beef

Sloppy Joe Sliders

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredienten

Voor 6 Sliders:

250 gr pulled beef
6 st witte bolletjes mini
2 sjalotjes, fijngesneden
4 kleine tomaten, in plakken gesneden
1 rode ui, in ringen gesneden
1 tenen knoflook, geperst
5 dl runderbouillon, ingekookt tot 100 ml
2 dl tomato Frito
4 eetl ketchup
1 eetl worcester
1 tl scherpe mosterd
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
½ tl cayennepeper
100 gr Mozzarella, geraspt
Kruidenboter (eventueel zelfgemaakt, zie het recept van onze Beef Hammer)

Bereiding

1: Snij de witte bollen open en leg de onderkant op een bakplaat
2: Bak de sjalotjes en de knoflook en voeg hier de mosterd, paprikapoeder, oregano en de cayennepeper aan toe. Bak kort mee en blus dan af met de worcester, ketchup, de ingekookte bouillon & tomate frito.
3: Meng door elkaar en laat op laag vuur nog een paar minuutjes doorkoken.
4: Leg op de onderkantjes van de witte bollen de plakjes tomaat en rode ui.
5: Schep hier bovenop het sloppy joe mengsel en verdeel als laatste de mozzarella eroverheen. Houd een klein beetje mozzarella achter om op de bovenkantjes te strooien
6: Smelt ondertussen wat roomboter of kruidenboter (zie receptuur beef hammer)
7: Leg de kapjes van de witte bollen er bovenop en smeer de bovenkant in met de gesmolten boter. Strooi nu de laatste mozzarella eroverheen
8: Bak de broodjes mooi bruin in de oven op 185°C in 10-15 minuten