Beef Hammer met kruidenboter
> 3 uren
6 personen
Moeilijk
BBQ
Een waar pronkstuk op je BBQ. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
Voor de rub:
- 2 eetl zeezout
- 2 eetl zwarte peper gekneusd
- 2 eetl paprikapoeder
- 2 eetl bruine basterdsuiker
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl uienpoeder
- 1 tl chili flakes
- of gebruik een Angus&Oink The General (Tex Mex)
Kruidenboter:
- 250 gr roomboter
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje bieslook
- 4 teen gepofte knoflook of gebruik verse knoflook
- 1 st limoen rasp + sap
- zeezout
- peper
- of gebruik Angus&Oink Garlic&Butter
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Verwarm de bbq voor tot 110°C indirect
- 2. Haal de beef hammer uit de verpakking en laat hem op temperatuur komen.
- 3. Snijd overtollig vet en zilveren vliezen eraf. Bindt de beef hammer op met slagerstouw zoals op de foto aangegeven.
- 4. Meng alle ingrediënten voor de rub.
- 5. Smeer de beef hammer in met olijfolie en wrijf hem daarna in met de rub.6. Rook de beef hammer ongeveer 2 uur, haal hem er dan af en verhoog de temperatuur naar 160°C indirect.
- 7. Maak de kruiden boter en snijd een aantal plakken op de beef hammer, pak de beef hammer in in aluminiumfolie en leg hem terug op de bbq. Gaar tot een kern van minimaal 90°C (dit duurt nog zeker 3 tot 4 uur), vanaf dat moment met bijvoorbeeld een sateprikker de gaarheid gaan voelen. De Beefhammer is gaar als er met de sateprikker geen weerstand meer wordt gevoeld. Dit kan bij 92 graden maar ook zomaar bij 96 graden of meer zijn. Laat hem daarna 30 minuten rusten.
- 8: Je kunt de Hammer nu pullen, net als pulled pork.