
Slow roasted rosbief

Ingrediënten
Rosbief van circa 1 kilo
150 gr paddenstoelen
2 grote tomaten
8 tenen knoflook
2 potjes artisjokharten
1 potje gedroogde tomaten
verse tijm
verse rozemarijn
2 dl. rode wijn
olijfolie
zeezout en versgemalen peper naar smaak toevoegen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 100 graden. Wrijf de rosbief in met de fijngehakt tijm, rozemarijn en peper en zout. Bak de rosbief rondom aan met een beetje olijfolie in de pan.
Bak nu op hoog vuur de paddenstoelen even aan. Leg de rosbief in de braadslee en vul deze met de wijn, grof gesneden tomaten en knoflook en de artisjokharten. De champignons en gedroogde tomaten voeg je als laatste toe.
Plaats de braadslee in het midden van de oven, of op de barbecue, en gaar de rosbief tot een kerntemperatuur van 50 graden. Gebruik hiervoor een vleesthermometer. De bereidingstijd zal ongeveer 2,5 uur zijn voor een stuk van een kilo. Bedruip het vlees tussendoor met het braadvocht.
Serveer bijvoorbeeld met gegrilde tomaatjes.