Spaanse lams T-Bone met knoflook
< 20 minuten
4 personen
Makkelijk
Pan
Smaakvolle Lams T-Bones. Makkelijke porties en ook een heerlijke tapas! Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 1000 gram Lams T-Bones
- 45 ml olijfolie extra virgin
- 10 kleine tenen verse knoflook, gehalveerd
- 30 ml vers citroensap
- Paar takjes gesneden peterselie
- Snufje gedroogde tijm
- 45 ml water
- 1 rode Spaanse peper zonder zaadjes
- Zeezout
- Vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Kruid de T-bones met zout, peper en een snufje tijm.
- 2. Verwarm de olie in een grote koekenpan totdat de olie glinstert.
- 3. Doe de t-bones in de pan met de knoflook en bak alleen de onderkant op matig vuur bruin in ongeveer 3 minuten.
- 4. Draai de t-bones en de knoflook om en bak de andere kant ook bruin, voor medium is dit ongeveer 2 minuten.
- 5. Haal T-bones uit de pan en leg ze op een voorverwarmd bord, de knoflook blijft achter in de pan.
- 6. Voeg het water, citroensap, peterselie en de geplette rode Spaanse peper toe en bak dit een minuut op hoog vuur. Goed met de pollepel over de bodem gaan zodat vast gebakken stukjes los komen. Laat iets indikken.
- 7. Schenk de saus uit de pan over de lams T-bones.