Sticky BBQ pork belly steaks

Sticky BBQ pork belly steaks

Malse buikspeksteaks in een zoet-kruidige Aziatische marinade, langzaam gegaard en krokant gegrild. Heerlijk in bao buns met verse toppings.

Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 1,5 kilo buikspek, in steaks gesneden (ongeveer 3 cm dik)
  • 2 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 el Worcestersaus
  • 2 tl knoflook
  • 2 tl gember
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl 5 Spice kruiden
  • 2 el sushi azijn
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zeezout
  • Sesamzaad
  • Verse koriander
  • 1 limoen

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Meng de droge ingrediënten en de natte ingrediënten apart, voeg ze samen en roer goed door. Laat even staan.
  • 2. Snij het buikspek in steaks en marineer ze in de marinade. Laat de steaks minstens 1 uur marineren, maar voor het beste resultaat kun je ze ook een nacht in de koelkast laten staan.
  • 3. Bereid je barbecue voor op directe en indirecte hitte. Zorg ervoor dat de temperatuur rond de 150-160°C ligt voor indirecte hitte. Als je een houtskool BBQ hebt, maak dan twee zones (één met directe hitte en één met indirecte hitte).
  • 4. Leg de gemarineerde buikspek steaks eerst op de indirecte kant van de BBQ en sluit het deksel. Laat ze 1,5 tot 2 uur langzaam garen, zodat het vlees mals en sappig blijft. Draai de steaks halverwege de tijd om.
  • 5. Na het garen, verplaats de steaks naar de directe hitte. Grill ze 5-10 minuten aan elke kant, terwijl je regelmatig de resterende marinade over het vlees borstelt, zodat het mooi plakkerig en gekaramelliseerd wordt.
  • 6. Haal de steaks van de BBQ en laat ze een paar minuten rusten. Bestrooi ze met sesamzaad en garneer met verse koriander voor extra smaak en kleur.
  • 7. Snijd de steaks in plakjes en serveer op een bao bun met taugé, peultjes en koolsalade.