
Struisvogel steak in rode wijn
< 30 minuten
4 personen
Gemiddeld
Grill

Struisvogel heeft een mooie zoete smaak en in combinatie met rode wijn is dit verrukkelijk
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 4 personen)
4 struisvogel steaks van circa 200 gram
Bosje baby broccoli
2 gele pompoenen
1 citroen
200 gram boter
40 ml olijfolie
½ liter rode wijn
8 teentjes knoflook geplet
6 tijm stengels alleen de blaadjes
8 salie blaadjes
14 gram pijnboompitten
Zeezout naar smaak toevoegen
Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
Bereiding
Bereidingswijze
- Neem een grote platte schaal waar alle steaks in kunnen
- Voeg de knoflook, tijm blaadjes, zout en peper naar smaak en de rode wijn toe
- Meng het geheel goed met je handen. Afdekken en 2 uur laten intrekken in de koelkast
- Leg per steak een stuk aluminium folie op de aanrecht (4 stuks)
- Dan 2 plakjes citroen en de baby broccoli verdeeld over de 4 stukjes folie. Naar smaak nog peper en zout toevoegen en inpakken als een pakje
- Snij de pompoenen door de midden en sprenkel de olijfolie hier overheen. Naar smaak zout en peper toevoegen
- Verwarm de oven of BBQ voor op 180 graden Celsius
- Haal de steaks uit de marinade en leg ze op de barbecue. Bak ze gedurende een minuut of 7 tot 10 medium, één keer draaien
- Laat vervolgens 2 tot 3 minuten rusten alvorens uit te serveren
- Terwijl de struisvogel aan het bakken is plaats je de aluminium pakjes met broccoli op een hete plek op de oven en laat ze stomen. 4 tot 6 minuten op middelhoog vuur
- Bak de pompoen delen met de vleeskant naar beneden totdat ze zacht en sappig zijn (gaar tijd tussen 3 tot 5 minuten) op middelhoog vuur
- Neem een koekenpan en zet deze op het fornuis, klein klontje boter en voeg de pijnboompitten toe en rooster ze half gaar
- Voeg de rest van de boter toe en zet het vuur hoog
- De boter moet goed bruin zijn en bak de pijnboompitten verder in een goudkleurige kleur
- Voeg de salie blaadjes toe en verder afbakken
- Leg aantal lagen keukenpapier op de aanrecht en giet de pijnboompitten hierop
- Flink deppen en even laten rusten
- Neem een mooi wit bord en leg de citroen met broccoli in het midden van het bord
- Snij de steak diagonaal en leg de groentes erbij, sprenkel de pijnboompitten en salieblaadjes over het gehele gerecht