Tagliata met diamanthaas

Tagliata met diamanthaas

Malse diamanthaas met microgroenten, Parmezaanse kaas en truffelolie – een verfijnd gerecht met pure, elegante smaken. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 2 diamanthaas steaks
  • 1 handje gemengde microgroenten (bijv. cress, tuinkers, of radijsblad)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel truffelolie (optioneel)
  • 50g Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Eventueel een paar druppels citroensap (optioneel)

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Zorg ervoor dat de diamanthaas steaks op kamertemperatuur zijn voordat je begint, zodat het vlees gelijkmatiger gaart. Maak je kamado klaar door de kolenmand voor de helft te vullen en de indirecte steen aan de andere kant te plaatsen, zodat er geen kolen onder zitten. Stel de kamado in op 190°C voor direct grillen.
  • 2. Wrijf de diamanthaas steaks in met een beetje olijfolie, zout en peper. Grill de diamanthaas steaks direct boven de kolen voor 2-3 minuten aan elke kant om een mooie korst te krijgen. Omdat diamanthaas een mager stuk vlees is, moet je het niet te lang grillen. Na het grillen leg je de steaks op de indirecte kant van de kamado (de kant zonder kolen) om te rusten, zodat de sappen goed in het vlees blijven.
  • 3. Laat de diamanthaas even rusten en snijd het vlees dan tegen de draad in, in dunne plakjes voor de mooiste textuur.
  • 4. Maak een fijne salade met de microgroenten en leg deze op een bord. Werk af met de geschaafde Parmezaanse kaas.
  • 5. Leg de gesneden diamanthaas plakjes netjes bovenop de salade. Besprenkel met truffelolie (optioneel) en balsamicoazijn. Voeg indien gewenst een paar druppels citroensap toe voor extra diepte in de smaak. Breng op smaak met zout en peper.