Tagliata met entrecote en luxe broodje

Tagliata met entrecote en luxe broodje

Gegrilde entrecôte op een luxe pistolet met rucolasalade, Parmezaanse kaas en een vleugje balsamico – onweerstaanbaar lekker! Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 2 entrecôte steaks
  • 2 luxe pistoletjes (bijvoorbeeld brioche of ciabatta)
  • 2 handjes rucola
  • 1 handje cherrytomaten, gehalveerd
  • 50g Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Eventueel een beetje smeuïge kruidenboter (optioneel)

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Zorg ervoor dat de entrecôte steaks op kamertemperatuur zijn voordat je begint, zodat het vlees gelijkmatiger gaart. Maak je kamado klaar door de kolenmand voor de helft te vullen en de indirecte steen aan de andere kant te plaatsen, zodat er geen kolen onder zitten. Stel de kamado in op 190°C voor direct grillen.
  • 2. Wrijf de entrecôte steaks in met een beetje olijfolie, zout en peper. Grill de entrecôte steaks direct boven de kolen voor 3-4 minuten aan elke kant om een mooie korst te krijgen. Draai het vlees regelmatig om het gelijkmatig te garen. Na het grillen leg je de steaks op de indirecte kant van de kamado (de kant zonder kolen) om te rusten, zodat de sappen goed in het vlees blijven.
  • 3. Laat de entrecôte even rusten en snijd het vlees dan tegen de draad in, in dunne plakjes.
  • 4. Snijd de luxe pistoletjes open en leg ze even op de grill om ze licht te roosteren. Meng ondertussen de rucola en de gehalveerde cherrytomaten in een kom. Voeg de Parmezaanse kaas toe en besprenkel met olijfolie en balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5. Beleg de pistoletjes met de rucola salade en leg de gesneden entrecôte bovenop. Werk af met wat extra Parmezaanse kaas en eventueel een beetje smeuïge kruidenboter voor extra smaak.