
Wagyu Chuck Eye Steak met rode wijn saus

Ingrediënten
Hoofdgerecht voor 2 personen
2 theelepels grof zeezout
2 theelepels gemalen zwarte peper
Voor de saus:
120 ml Balsamico azijn
120 ml rode wijn
1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
1 fijngehakt teentje knoflook
roomboter
Extra benodigdheden:
Bereiding
Laat de Chuck Eye steaks op kamertemperatuur komen.
Richt je barbecue in voor indirecte verhitting op een temperatuur van ca. 120 graden.
Voeg twee rookchunks toe.
Kruid de steaks met peper en zout en druk stevig aan.
Leg de steaks op de barbecue en en gaar tot een kerntemperatuur van ca. 50 graden.
Breng ondertussen in een sauspan de azijn, wijn, knoflook en bruine suiker aan de kook en laat tot ongeveer 1/3 inkoken.
Voeg al roerend een eetlepel roomboter toe en zet apart.
Leg de steaks apart en verhoog de temperatuur van je barbecue naar ca. 200 graden.
Verwarm een skillet met een eetlepel roomboter en grill de steaks 2-3 minuten .
Serveer directe met de rode wijn saus.