
Wildzwijn rack met Jägermeisterglaze

Ingrediënten
Ingrediënten
1 wildzwijn rack
2 el rodewijn azijn
4 el olijfolie
2 teentjes knolook
Jägermeisterglaze:
100 g rietsuiker
1 el vijfkruidenpoeder
100 ml water
45 ml Jägermeister
1 tl zout
extra nodig:
gietijzeren pan
kernthermometer
aluminiumfolie
Bereiding
- Meng de rodewijn azijn, olijfolie en de geperste knoflook. Wrijf de wildzwijn rack ermee in en laat 1 nacht marineren.
- Doe de suiker in een pan met de vijfkruidenpoeder en het water. Laat de suiker inkoken tot een dunne lichtbruine stroop. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. Roer dan de Jägermeister en het zout erdoor.
- Richt je barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 160°C. Gril de wildzwijnrack eerst op het directe gedeelte. Draai het vlees steeds een kwartslag zodat er een ruitvorm ontstaat.
- Leg het vlees nu op het indirecte gedeelte en smeer regelmatig in met de Jägermeisterglaze. Sluit de deksel. Na ongeveer 35 minuten is het vlees klaar, of wanneer het een kerntemperatuur van 62°C heeft bereikt.
- Haal het vlees van de barbecue en laat 10 minuten rusten onder aluminium-folie.
- Snijd de rack in tranches en serveer direct.
Eet smakelijk.
Dit recept is opgesteld in samenwerking met onze partner Fire & Food Magazine.