Wildzwijn T-Bones met gepocheerde peertjes

Wildzwijn T-Bones met gepocheerde peertjes

Een keer wat anders! Wildzwijn T-Bones zijn heerlijk van smaak en hebben een mooie bite. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 8 wildzwijn T-bones (800-1000 gram totaal)
  • 4 stuks conference peren
  • 2 citroenen
  • 2 geplette jeneverbessen
  • 90 gram boter
  • 100 ml slagroom
  • 60 ml cognac
  • 50 ml olijfolie of zonnebloemolie
  • Zeezout
  • Vers gemalen peper
  • Snufje kaneelpoeder

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


De Marinade:

  • 1. Doe de T-bones in een grote platte schaal en voeg de olie, het sap van 1 citroen de geplette jeneverbessen toe. Goed mengen en afdekken en in de koelkast plaatsen gedurende minimaal 1 uur.

Peren:

  • 1. Schil de peren en snij ze door de helft, pitjes weghalen.
  • 2. Pocheer de peren gedurende 10 minuten in (een klein beetje) water en voeg het citroensap van de andere citroen en een snufje kaneelpoeder toe.
  • 3. Als de peren gepocheerd zijn uit de pan halen en droog deppen.

Bereidingswijze T-bones:

  • 1. Haal de t-bones uit de marinade en bak ze in de boter zo'n 3 minuten per kant.
  • 2. Leg de t-bones op een bord afgedekt met aluminiumfolie.
  • 3. Voeg de slagroom toe en de cognac en schrap met een pollepel over de bodem zodat alle smaken in elkaar kunnen overgaan.
  • 4. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • 5. Doe de peren erbij en laat geheel 5 minuten sudderen.
  • 6. Daarna alles warm uit serveren.