
Wildzwijn T-Bones met gepocheerde peertjes
< 30 minuten
4 personen
Gemiddeld
Pan

Een keer wat anders! Wildzwijn T-Bones zijn heerlijk van smaak en hebben een mooie bite. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 8 wildzwijn T-bones (800-1000 gram totaal)
- 4 stuks conference peren
- 2 citroenen
- 2 geplette jeneverbessen
- 90 gram boter
- 100 ml slagroom
- 60 ml cognac
- 50 ml olijfolie of zonnebloemolie
- Zeezout
- Vers gemalen peper
- Snufje kaneelpoeder
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
De Marinade:
- 1. Doe de T-bones in een grote platte schaal en voeg de olie, het sap van 1 citroen de geplette jeneverbessen toe. Goed mengen en afdekken en in de koelkast plaatsen gedurende minimaal 1 uur.
Peren:
- 1. Schil de peren en snij ze door de helft, pitjes weghalen.
- 2. Pocheer de peren gedurende 10 minuten in (een klein beetje) water en voeg het citroensap van de andere citroen en een snufje kaneelpoeder toe.
- 3. Als de peren gepocheerd zijn uit de pan halen en droog deppen.
Bereidingswijze T-bones:
- 1. Haal de t-bones uit de marinade en bak ze in de boter zo'n 3 minuten per kant.
- 2. Leg de t-bones op een bord afgedekt met aluminiumfolie.
- 3. Voeg de slagroom toe en de cognac en schrap met een pollepel over de bodem zodat alle smaken in elkaar kunnen overgaan.
- 4. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- 5. Doe de peren erbij en laat geheel 5 minuten sudderen.
- 6. Daarna alles warm uit serveren.