Zalm met cider

Zalm met cider
tijdens het bakken geeft de plank smaak af aan de vis. Het resultaat; licht rokerige, geurige zalm.

Ingrediënten

1 grote, onbehandelde cederhouten plank

300 ml appelcider

3 bosuitjes, fijngehakt

1 eetl. zout

1 eetl. gemberwortel geraspt1 teentje knoflook, geperst]

1 kg zalmzijde

Bereiding

week de plank ten minste 1 uur, maar liever nog wat langer, in water.
meng de cider, bosui, zout, gember en de knoflook in een ondiepe schaal. Leg de
zalmfilet erin, zorg dat beide kanten goed door de marinade zijn gehaald en dek
de schaal af. Laat de zalm zeker een uur, maar liever 1 nacht marineren. De zalm
zal door de invloed van de cider al iets 'garen'.

Verwarm de bbq voor tot matig vuur wacht tot het smeult en het vuur minder heet
is. Haal de zalmzijde uit de marinade en leg op de plank. Leg de plank op het
rooster of in de smeulende as.

Dek de vis af met wat aluminiumfolie en rook de zalm ongeveer 10 minuten. Als het hout vlam vat kan het geblust worden met een plantenspuit.
als u de vis met een vork uit elkaar kunt trekken is hij gaar . Maar nog wat rauw in het midden is ook lekker.