Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Kalfswangen

Artikelnummer: 1475
4,0

Op voorraad





Heerlijk zachte kalfswangen. Perfect voor een mooi stoofpotje.
  • Niet tevreden, geld terug garantie
  • Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
  • Gratis verzending in NL v.a. €75,-
  • 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Over dit product

Super heerlijke kalfswangen. De kalfswang is de kauwspier van het kalf. Het vlees is zachter dan bij het rund. De zachtheid van het vlees komt door de leeftijd van het kalf.

Hoe jonger het dier, hoe zachter het vlees. Het vlees bevat weinig vet. Desondanks hebben de kalfswangen een unieke en vooral mooie smaak.

De kalfswang is een prachtig stuk vlees om te bereiden in de keuken. Na bereiding met veel liefde is dit dan ook een perfect stuk vlees om aan uw gasten voor te schotelen.

Contact
Voor vragen of voor extra informatie kan je ons bereiken via de chatfunctie. Je kunt ons ook bereiken op het telefoonnummer: 0172-577 147 of mail naar: info@beefensteak.nl. Wij helpen je graag!

Pitmaster X doet het even voor. Bekijk de video hierboven:

Bereiding

Ingrediënten:- 4 Hollandse kalfswangen- 2 eetlepels bloem- 2 eetlepels olijfolie- 2 uien, fijngehakt- 2 wortelen, in plakjes gesneden- 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden- 3 teentjes knoflook, fijngehakt- 500 ml runderbouillon- 250 ml rode wijn- 2 laurierblaadjes- Verse tijm en rozemarijn- Zout en peper naar smaakBereidingswijze:1. Verwarm de oven voor op 160°C.2. Dep de kalfswangen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Strooi de bloem over de kalfswangen en zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn.3. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige braadpan op middelhoog vuur. Bak de kalfswangen aan beide kanten goudbruin, dit duurt ongeveer 5 minuten per kant.4. Haal de kalfswangen uit de pan en zet deze opzij. Voeg de fijngehakte uien, wortelen, bleekselderij en knoflook toe aan de pan en bak ze tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.5. Giet de rode wijn in de pan en laat het geheel sudderen tot de alcohol verdampt is en de wijn iets is ingekookt.6. Voeg de kalfswangen weer toe aan de pan, samen met de laurierblaadjes, tijm, rozemarijn en runderbouillon. Zorg ervoor dat de kalfswangen voor ongeveer tweederde ondergedompeld zijn in de vloeistof.7. Breng het geheel aan de kook, doe de deksel op de braadpan en zet deze in de voorverwarmde oven.8. Laat de kalfswangen 3 tot 4 uur zachtjes garen in de oven, of tot ze boterzacht zijn geworden. Halverwege de kooktijd kun je de kalfswangen even omdraaien voor gelijkmatige garing.9. Haal de braadpan uit de oven en verwijder de kalfswangen voorzichtig. Ze zullen zeer zacht zijn, dus behandelen met zorg.10. Zeef de saus en breng deze op smaak met zout en peper. Eventueel kun je de saus nog wat verder inkoken om de smaken te concentreren.11. Serveer de kalfswangen met de saus en geniet van dit heerlijke en smaakvolle gerecht. Je kunt de kalfswangen serveren met aardappelpuree, polenta of verse brood om de heerlijke saus mee op te deppen.Dit recept zorgt voor een verrukkelijke en smaakvolle maaltijd. Eet smakelijk!

Meer Informatie
Herkomst Nederland
Ingrediëntendeclaratie 100% kalfsvlees
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Niet gerijpt
Voeding Grasgevoerd
Bereidingsmethode Barbecue, Dutch Oven, Braadpan, Low & Slow
Soort Kalfsvlees
SKU 1475
Reviews
Dennis Klein
July 2018
Prachtig stukje vlees
Supermals en heel sappig. Heel mooi stukje vlees voor wie niet bang is voor lange bereidingen en een klein randje vet. Sous vide bereid (80 graden, 6 uur) daarna terug gekoeld naar 40 graden en tenslotte 10 minuten in een Big Green Egg op 200 graden met een handje eikenhout. Waarschijnlijk komt dit vlees het beste tot zijn recht in kleine porties in verfijnde gerechten, maar een beetje Bourgondiër waardeert het ook in grotere porties met een rijke saus...
Laila van Laarhoven
June 2012
Laila van Laarhoven
Misschien had ik er naar aanleiding van de reviews teveel van verwacht maar ik vond het nogal een gedoe! Er zit erg veel vet omheen en dat probeerde ik eraf te krijgen. Dan houd je dus maar weinig vlees over! Ik bestel het dus niet meer!
Anja Hoffman
February 2012
Anja Hoffman
"Nog nooit eerder zulk fantastisch zacht vlees gegeten. Een horecawaardig recept is te vinden op www.24Kitchen.nl en dan onder de naam ""kalfskoontjes"" van meesterkok Angelique Schmeinck. Het gehele diner is veel werk maar te doen. Wil je alleen de kalfskonen met de jus dan zou ik aanraden om zeker dit heerlijke vlees met deze kwaliteit bij Beef & Steak te bestellen. Succes!!"
Ton Jansen
December 2011
Ton Jansen
Snelle levering. Vlees super zacht en smelt op de tong. Bereid volgens onderstaand recept:http://www.gazetvanturnhout.be/cultuur/culinair/ellen-a-paul/9502-stoofpot-van-kalfswang
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Kalfswangen
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Vaak samen gekocht
kalfsbiefstuk
Kalfsvlees
ca. 125 gram
€ 7,99
hamlappen
Livar Varkensvlees
ca. 200 gram
€ 7,29
ierse-picanha-steak
Iers Rundvlees
ca. 300 gram
€ 8,99
ierse-beef-hammer
Iers Rundvlees
ca. 3400 gram
€ 67,95
aberdeen-angus-t-bone-steak
Rundvlees
ca. 500 gram
€ 28,99
Ierse-jodenhaas
Iers Rundvlees
ca. 550 gram
€ 24,79
ierse-flat-iron
Iers Rundvlees
ca. 900 gram
€ 28,95
Kalfsvlees-rib-eye
Kalfsvlees
ca. 150 gram
€ 8,99
Varkensrollade Gekruid
Varkensvlees
ca. 1100 gram
€ 24,95
wildzwijn-biefstuk
Wild
ca. 150 gram
€ 8,29