Gerookte Runderwangen

Gerookte Runderwangen
"Smoked Beef Cheeks" een heerlijke variant met runderwangen

Ingrediënten

Ingrediënten (4 personen):

1000-1200 gram Runderwangen

Dry-Rub naar keuze, bijvoorbeeld NOSKOS the Beef

Hickory of Eiken Rookhout (2 tot 3 chunks of 2 handjes snippers, geweekt)

Bereiding

- Verwarm de BBQ indirect voor op 125-135 graden Celsius

- Verwijderd overtollig vlies van de runderwangen tot deze mooi schoon zijn. Smeer vervolgens in met je favoriete rub. Als je alleen peper en zout gebruikt, doe dit dan in de verhouding 2/3 peper en 1/3 zout

- Leg het rookhout op of tussen de kooltjes en wacht tot de begint te roken.

- Plaats vervolgens de wangen op het rooster en laat indirect doorgaren tot een kerntemperatuur van 92-95 graden. Haal de wangen van de BBQ en laat vervolgens 10 minuten afgedekt rusten.

- Je kunt het vlees nu in plkajes snijden voor op een broodje of "pullen" om te verwerken in een heerlijk ander recept. Eet smakelijk!